Meer weten

Documentatie

Er is zoveel te vertellen over de steenmarter. Wie wil kan zich verder verdiepen in boeken, rapporten, brochures en andere documentatie.

Teksten voor websites en infobladen

Hier zijn voorbeeldteksten voor websites en infobladen te vinden voor wie via eigen kanalen wil informeren hoe problemen met steenmarters te voorkomen zijn.

Educatie rond steenmarter

Het team van het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu De Helix heeft een steenmarterkoffer ontwikkeld. Hoe ziet een steenmarter er uit, hoe leeft een steenmarter, hoe kun je sporen van een steenmarter herkennen en hoe kun je schade door steenmarters voorkomen? Deze vragen worden op een leuke manie20160120_133316 (Large)r beantwoord via een quiz, zoekplaten, puzzels, knutseltips, spelletjes en een infoboekje, gericht op kinderen van de lagere school, maar ook leuk voor oudere geïnteresseerden. Deze koffers zijn beschikbaar in de Vlaamse NME-centra De Helix, De Vroente en De Nachtegaal en in 6 bezoekerscentra van Natuurpunt. Bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) in Brussel kan een koffer worden uitgeleend door contact op te nemen via de contactpagina.

Geen antwoord gevonden op je vraag? Kijk eens bij de veel gestelde vragen of neem contact op.